fredag den 25. maj 2012

Efterskrift Laos


Også i Laos, som i Thailand, er Tuk Tuk’ den nemme måde at komme rundt i byerne på. De svare lidt til de danske taxaer, men knapt så komfortable, da det i bund og grund er en trehjulet knallert, hvor der snildt er plads til en 10-12 personer.
Knallerten er folks foretrukne køretøj, man ser generelt mange knallerter og foran de mange skoler holder der ofte mellem 50 og 100 knallerter. Desuden kører der helt ustyrlige mængder helt nye Toyota Hiace og Hilux rundt med tonede ruder. Deres private bilpark er yderst imponerede, men busser og lastbiler er ældgamle og altid væsentligt overlæsset.

Levestandarden i Laos er generelt høj, noget højere end i Thailand ser det ud til. Måske pga kommunismen, alting ser meget præsentabelt ud, og alle har rimelige huse at bo i. Men tysk grundighed er ikke noget de kender til! Når ting virker, så er det fint og der er ingen grund til at gøre mere ved det. For eksempel kan man på et helt nyt badeværelse ofte se at vandhanen ikke sidder fast på håndvasken, at afløbet ender i et lille hul i væggen som fører ud i haven og at folk stadig ikke helt stoler på brusere, men hellere vil bruge en spand vand at vaske sig i…

Som følge af den høje levestandard eller kommunismen, ser man skoler over alt i landskabet. Hver lille flække har deres egen skole, et meget godt tegn for landet! Men i hver familie er der selvfølgelig også ca 8 børn.

Både i landsbyer og i større byer, ser man køer, grise, høns og hunde gå rundt som det passer dem. I de større byer virker det lidt mystisk, men i de små landsbyer er det meget hyggeligt at møde et par smågrise komme tøffene eller 15 køer der i deres eget tempo prøver at krydse vejen. Generelt ser man rigtig mange landbrugsdyr hernede, og det er da også næsten umuligt at købe en vegetar ret. Og nej, det er så bestemt ikke fordi vi er blevet vegetarer, men kødet hernede er elendigt! Om det er alt den motion dyrene får eller fordi de ikke lader kødet hænge ved vi ikke, men selv deres grise og kyllinger er som skosåler, og okse kødet endnu værre!

I morgen drager vi mod Cambodia til Jeppe og Ibens land. Det bliver en 12 timers bustur fra Pakse til Phnom Phen. Et helt sikkert På gensyn Laos!

1 kommentar:

  1. Hej HD og KR

    Har lige læst jeres Laos-rejse igennem. Det lyder som en fantastisk oplevelsesrig tur!
    Jeg er interesseret i at vide hvor lang tid det tog jer fra Bangkok til sidste dag før i tog til Cambodia?

    Mvh
    Benjamin

    SvarSlet